No products added!
Όταν επισκέπτεστε ένα νέο μέρος ή ένα νέο άτομο, δεν είναι παράλογο για ένα παιδί (ή ακόμα και τους γονείς του) να θέλει να μάθει λίγα πράγματα για το πού πηγαίνει και τι πρόκειται να κάνει. Η προετοιμασία ενός παιδιού για μια άγνωστη εμπειρία μπορεί όχι μόνο να βοηθήσει να γίνει μια πιο άνετη συναισθηματικά επίσκεψη για όλους, αλλά μπορεί να κάνει την επίσκεψη πιο παραγωγική καθώς και να προετοιμάσει την οικογένεια για πιο επιτυχημένες επισκέψεις στο μέλλον.
Αν και δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος για να προετοιμάσετε ένα παιδί για μια επίσκεψη σε έναν αναπτυξιακό ειδικό, υπάρχουν πράγματα που ίσως θα θέλατε να δοκιμάσετε με το παιδί σας.
Επισκεφτείτε την ομάδα μας για να δείτε πώς είναι ο θεράπων θεραπευτής και να μάθετε λίγα πράγματα γι’ αυτόν.
Επισκεφτείτε τις Συχνές Ερωτήσεις.
Δείτε τις προτάσεις επεξήγησης «τι να περιμένετε» παρακάτω.
Όταν βιώνουν ένα άγνωστο ραντεβού, πολλά παιδιά και οι γονείς τους βρίσκουν χρήσιμο να είναι προετοιμασμένοι με κάποιες πληροφορίες για το τι πρόκειται να συμβεί. Φυσικά οι πληροφορίες που τους δίνετε και οι προσδοκίες τους θα ποικίλλουν ανάλογα με την ηλικία τους, το επίπεδο κατανόησής τους, το επίπεδο άγχους τους, την προσωπικότητά τους και τους λόγους που τους οδήγησαν στη θεραπεία.
Ακολουθούν μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε:
Για το μικρότερο παιδί (κάτω των 3,5 ετών), μια αξιολόγηση του παιδιού σας θα γίνει μέσω διασκεδαστικών δραστηριοτήτων που βασίζονται στο παιχνίδι και ο Θεραπευτής θα χρησιμοποιεί συχνά δραστηριότητες στο πάτωμα ή/και στο τραπέζι. Για πολλά μικρά παιδιά, ο γονέας/φροντιστής θα ενθαρρύνεται να συμμετέχει στις δραστηριότητες παιχνιδιού.
Για το μεγαλύτερο παιδί, η πρώτη συνεδρία μπορεί να είναι πιο δομημένη και το παιδί σας μπορεί να να συμμετάσχει σε κάποιες επιτραπέζιες δραστηριότητες που μπορεί να περιλαμβάνουν την παρατήρηση εικόνων, την απάντηση σε ερωτήσεις, την περιγραφή εικόνων κ.λπ.
Η πρώτη συνεδρία είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες του παιδιού και θα ποικίλλει ανάλογα με τη φύση των δυσκολιών του παιδιού , την ηλικία του παιδιού, τα ενδιαφέροντά του (π.χ. του αρέσουν τα τρένα και αυτοκίνητα) και την ικανότητα να συμμετέχουν σε πιο δομημένες δραστηριότητες στο τραπέζι (π.χ. για εκείνα τα παιδιά που δυσκολεύονται να καθίσουν σε ένα τραπέζι και να δουν φωτογραφίες, η συνεδρία θα βασίζεται περισσότερο στο παιχνίδι).
Αυτή η σελίδα